20.10. Onneksi olkoon: Kasperi, Kauno, Jasper, Jesper | Palaute
Koko Helsinki

Rippikoulut 2021 | Vuosaari | Ilmoittautuminen avoinna lokakuun ajan

Vuosaaren seurakunta

25.09.2020, 18:01 /  päivitetty 06.10.2020, 15:49
Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista – ripari! Vuosaaren seurakunnan riparille 2021 ilmoittaudutaan lokakuun aikana.
Iloisia riparilaisia ja isosia leikkimässä ulkona auringonpaisteessa.

Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista – ripari! Vuosaaren seurakunnan ripareille 2021 ilmoittaudutaan lokakuun aikana.

Miksi riparille?

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on myös ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi.

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Rippikoulut Vuosaaren seurakunnassa vuonna 2021

rippikoulu

leirijakson
ajankohta
konfirmaatio
Vuosaaren kirkossa
ohjaajat
pappi, nuorisotyönohjaaja
LummeSki
(laskettelu)
Viitasaari
su 21.–28.2. la 15.5. klo 11 Lauri Holma
Ilkka Kanerva
Merirasti
(päiväripari)
Vuosaari
ma–to 7.–10.6.
su–ke 13.–16.6.
la 14.8. klo 11 Samuel Paananen
Jukka Drugg
Eerikkilä
(urheilupainotus)
Eerikkilä
ma 14.–21.6. su 19.9. klo 11 Lauri Holma
Taija Elste-Ranta
Korpirauha
Siuntio
ma 14.–21.6. la 28.8. klo 11 Tommi Vanhanen
Anni Laurila
Kellokoski
Tuusula
ma 12.–19.7. la 18.9. klo 11 Tiina Ahonen
Ilkka Kanerva
Porkkala
Kirkkonummi
ma 26.7.–2.8. la 7.8. klo 11 Simi Virtanen
Anni Laurila
Lummeniemi 1
(musaripari)
Viitasaari
ti 27.7.–3.8. la 18.9. klo 14 Antti Pesonen
Jukka Drugg
Lummeniemi 2
Viitasaari
ti 3.–10.8. la 14.8. klo 14 Samuel Paananen
Taija Elste-Ranta

Kiinnostaako laskettelu-, musa-, tai liikuntapainotteinen ripari?

Hiihtolomariparilla on mahdollisuus lasketteluun Viitasaaren Savivuorella edulliseen hintaan (riparitarjouksena viikon hissilippu 50e ja välinevuokra 7e/päivä). Leirikeskus sijaitsee aivan laskettelurinteen vieressä. Hiihtolomariparin voi myös käydä, vaikka et laskettelisi. Kerro kiinnostuksesi lasketteluun riparihaun lisätietokentässä.

Musariparilla musiikki on aktiivinen osa leirielämää ja sitä toteutetaan monin tavoin. Osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja. Jos soitat jotain soitinta, laita siitä merkintä riparihaun lisätietokenttään.

Liikuntapainotteinen ripari toteutetaan Eerikkilän urheilukeskuksessa. Tavallisen riparin opetuksen lisäksi leirillä on mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen.

Rippikoulumaksut

Leiririppikoulun hinta on 140e, päivärippikoulun 35e. Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Kaikki leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnan puolesta. Lasketteluleirillä mahdolliset hissiliput/välinevuokrat maksavat erikseen. Päiväriparin hinta sisältää opiskelumateriaalin, mahdollisten retkien kuljetukset ja lounaan leiripäivinä.

Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta.

Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Ilmoittautuminen rippikouluun

Riparille ilmoittaudutaan sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen avautuu 1.10. klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10. klo 23.59.‍ Käytössä on sähköinen ilmoittautuminen, jossa alaikäisen voi ilmoittaa riparille vain huoltaja. Ensimmäisellä kerralla järjestelmään kirjautuessa huoltaja luo itselleen tunnukset. Tunnuksen luomiseen tarvitaan vahva tunnistautuminen. Mikäli huoltajalla on jo olemassaolevat tunnukset, käytetään niitä. Alla on lisää ohjeita sähköiseen ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuessa valitse leireistä sinulle mieluisimmat vaihtoehdot. Sinun tulee valita vähintään viisi (5) vaihtoehtoa. Mitä enemmän valitset vaihtoehtoja – sitä parempi! Tiedoksi ensisijaisesti päiväriparille hakeville: teille tarjotaan paikkaa päivärippikoulusta, mutta ilmoittautumisen teknisistä syistä johtuen viisi vaihtoehtoa on listattava ilmoittautumiseen.

Ilmoittautumisessa nopeus ei ratkaise, vaan kaikki kuukauden aikana ilmoittautuneet ovat samalla viivalla paikkoja jaettaessa.

Ilmoittaudu rippikouluun tästä linkistä.

(HUOM! Linkki avautuu 1.10.2020 klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10.2020 klo 23.59.)

Kaverikoodi

Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille, saat ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin. Voit antaa koodin enintään kahdelle kaverille, joka saa sillä ilmoittautuessaan automaattisesti samat leirivaihtoehdot kuin sinä olet valinnut. Jos ilmoittaudut kaverikoodia käyttämällä, et voi antaa uutta kaverikoodia toiselle kaverille (koodi ei toimi).

Tieto riparipaikasta

Tieto rippikoulupaikasta ilmoitetaan sähköpostilla perjantaina 20.11.2020.

Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan.

Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja rippikoulupappi Samuel Paanaselta (yhteystiedot lopussa).

Ohjeita sähköiseen ilmoittautumiseen

Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt käyttäjäksi, kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ja salasanallasi. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, seuraa alla olevia ohjeita.

Ennen ensimmäistä ilmoittautumista tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumisia on mahdollista seurata ja tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista hakuaikana. Alaikäisen ilmoittautuessa tunnukset luo huoltaja.

Tunnusten luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen varmennekortin, mobiilivarmenteen tai nettipankkitunnusten kautta.

Aloita tunnusten luominen rekisteröitymällä käyttäjäksi ensin Suomi.fi –tunnistautumispalvelun kautta kohdasta ’rekisteröidy tästä’. Tämä tietosuojan (GDPR) vuoksi. Tunnistautumiseen voi käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen, ota yhteyttä seurakunnan toimistoon tai ilmoittautumisessa mainittuun tilaisuuden yhteyshenkilöön.

Luo rekisteröityessäsi henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnuksen tulee olla oma sähköpostiosoitteesi. Tarkista, että osoite on kirjoitettu oikein. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä (sisältäen kolmea eri merkkityyppiä: pieniä ja isoja kirjaimia/numeroita/erikoismerkkejä).

Käyttäjätunnus ja salasana on hyvä laittaa talteen, koska niitä tarvitaan myöhemmin ilmoittautuessa tai muutoin asiointipalvelua käytettäessä. Jatkossa palveluun pääsee suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä järjestelmätukeen: prime-tuki.helsinki@evl.fi.

Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin.

Rippikoulupäivystys

Vuosaaren seurakunnan rippikoulupappi Samuel Paananen pitää lokakuussa rippikoulupäivystystä, jossa hän vastaa rippikoulua koskeviin kysymyksiin ja auttaa tarvittaessa ilmoittautumisessa.

Rippikoulupäivystys puhelimitse numerossa 09 2340 6528

  • perjantaina 2.10. klo 10–13
  • perjantaina 9.10. klo 10–13
  • perjantaina 16.10. klo 10–13
  • perjantaina 30.10. klo 10–13

myös muina aikoina sähköpostilla samuel.paananen@evl.fi

Pääsenkö haluamalleni riparille?

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan riparitoiveita tärkeysjärjestykseen. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä kaikki ne ryhmät, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Kerro jo ilmoittautumislomakkeella kaikki perustelut, jos jokin leiriajankohta ei perheellesi sovi.

Nuoret jaetaan rippikouluryhmiin ilmoittautumisen päätyttyä. Tietokoneohjelma pyrkii sijoittamaan nuoren siihen ryhmään, joka on ensimmäisenä vaihtoehtona. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, jos hakijoita samaan ryhmään on paljon.

Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan.

Käytkö riparin järjestössä?

Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Liity tämän ilmoittautumislinkin kautta muualla riparin käyvien ryhmään niin saat tietoa kotiseurakuntajaksostasi.

Erityistuetut ja kehitysvammaisten riparit

Helsingin seurakunnat tarjoavat erityisrippikouluja niille nuorille, jotka kaipaavat tuetumpia vaihtoehtoja.

Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Kati Koskiselta, 050 380 1060, kati.koskinen@evl.fi.

Tervetuloa Vuosaaren seurakunnan riparille!

Luvassa on unuhtumaton kokemus, jonka voi kokea vain kerran elämässä.

Rippikouluterveisin, Samuel Paananen ja Vuosaaren ripariohjaajat