02.10. Onneksi olkoon: Valio | Palaute
Koko Helsinki

Rippikoulut vuonna 2023 Munkkiniemen seurakunnassa

Munkkiniemen seurakunta

23.09.2022, 16:59 /  päivitetty 30.09.2022, 13:20
Tervetuloa riparille! Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti 3.-31.10.2022 välisenä aikana.
Tervetuloa riparille

Rippikoulu on elämyksiä, suuria ja pieniä kysymyksiä, musiikkia, pelailua, rukousta, pyhyyden ihmettelyä ja yhteistä pohdintaa. Riparilla pääset myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja voit saada uusia ystäviä.

Munkkiniemen seurakunta järjestää vuonna 2023 viisi rippikoulua, joista neljä on leiririppikouluja ja yksi kaupungissa toteutuva päivärippikoulu. Rippikoulu kestää kokonaisuudessaan noin puoli vuotta ja siihen sisältyy kevätkaudelle sijoittuva aloitusjakso, intensiivijakso ja konfirmaatio. Seurakuntamme jäsenet saavat ripariesitteen postissa. Sama esite on luettavissa täällä.

Myös muualla kuin Munkkiniemen seurakunnan alueella asuvat nuoret voivat hakea paikkaa Munkkiniemen seurakunnan ripariryhmistä. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin ryhmissä on paikkoja, etusijalla ovat Munkkiniemen seurakunnan jäsenet. Kannattaa siis varmuuden vuoksi ilmoittautua myös oman kotiseurakunnan rippikouluun, jotta ei jää ilman riparipaikkaa, mikäli kaikki muista seurakunnista hakeneet eivät mahdu meidän ryhmiimme. Ilmoittautumisessa on hyvä mainita, minkä seurakunnan ripareille on hakemassa ensisijaisesti.

Nuori voi käydä rippikoulun, vaikka hän ei kuuluisikaan kirkkoon. Konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Mahdollinen kaste ja kirkkoon liittyminen onnistuvat rippikoulun yhteydessä. Niistä sovitaan oman rippipapin kanssa.‍

Ilmoittautumisohjeet:

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti 3.-31.10.2022 välisenä aikana.

Tutustu huolellisesti rippikoulutarjontaan huoltajasi kanssa ja valitse vähintään kolme sinulle parhaiten sopivaa ryhmävaihtoehtoa. Joillekin leirille voi olla halukkaita enemmän kuin pystymme sinne ottamaan. Yhteen ryhmään mahtuu noin 25 nuorta. Kaikki eivät siis tule saamaan rippikoulupaikkaa siitä ryhmästä, johon ovat ensisijaisesti ilmoittautuneet. Ilmoittautumisnopeus ei ratkaise, vaan ryhmäjako tehdään vasta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautumislinkki avautuu maanantaina 3.10. ilmoittautumisajan alkaessa. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.

Jos sinulla on teknisiä ongelmia ilmoittautumisessa, ota yhteyttä järjestämän tukeen: Prime-tuki ma–ti klo 9–12, ke–pe klo 12– 14.30 puh.09 2340 2477. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen prime-tuki.helsinki@evl.fi


Jos haluat jonkun kaverin kanssa riparille, voitte käyttää ilmoittautumisessa kaverikoodia:

1. Katsokaa huoltajien kanssa yhdessä, mitkä kolme rippikouluryhmää sopivat teille. Sopikaa myös, mihin järjestykseen laitatte ryhmätoiveet.

2. Sopikaa etukäteen, kumpi teistä ilmoittautuu ensin. Hänen vastuullaan on laittaa ryhmätoiveet oikeaan järjestykseen. Ilmoittautumisensa jälkeen hän saa sähköpostiinsa kaverikoodin, jonka hän voi antaa yhdelle kaverilleen.

3. Kun toinen kaveri ilmoittautuu, hänen tulee laittaa rasti ruutuun kohdassa "Käytä kaverilta saamasi kaverikoodi". Tällöin pääset syöttämään koodin ilmoittautumislomakkeelle.

4. Kaverikoodia käyttäessäsi järjestelmä antaa sinulle automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin kaverillasi, jolta olet saanut koodin.

5. Ilmoittautumista tehdessäsi muista myös, että rippikoulussa parasta on usein uusiin ihmisiin tutustuminen. Kaverikoodia ei ole siis pakko käyttää. Lähde rohkeasti mukaan, vaikka sinulla ei olisi mahdollisuutta hakea samalle riparille kaverisi kanssa.

Emme sijoita isoja kaveriporukoita samalle riparille ryhmädynamiikan ja tasapuolisuuden vuoksi. Mikäli ryhmät ovat täynnä, emme voi myöskään välttämättä toteuttaa sellaisia kaveritoiveita, joissa toinen ilmoittautuja kuuluu muuhun seurakuntaan.

Saat tiedon rippikouluvalinnasta sähköpostitse marraskuun 2022 loppuun mennessä. Maltathan odottaa tietoa rauhassa. Kaikkien rippikoulujen kevätkauden tapaamiset alkavat rippikoulusunnuntaina 12.2.2023.

Mikäli pohdit mahdollisuuksia osallistua tavalliseen ryhmämuotoiseen rippikouluun, ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupastori Riikka Kuusisaloon ennen ilmoittautumista. Sopivan rippikoulun valintaan voivat vaikuttaa esimerkiksi sairaudet, oppimisvaikeudet, liikuntaesteisyys, mielenterveyteen liittyvät asiat tai vaikkapa koulunkäynti erityisluokassa tai pienryhmässä. Tavoitteena on löytää jokaiselle sopiva ja mieluisa rippikouluryhmä. Tarvittaessa rippikoulun voi käydä myös yksityisesti.

Vuonna 2023 järjestetään myös kehitysvammaisten oma rippikoulu. Tänne ilmoittautumisesta saat lisätietoja diakoni Marja Leena Kalliolta (puh. 050 3800 947, s-posti marjaleena.kallio@evl.fi).


Entä jos käyn rippikouluni muualla kuin kotiseurakunnassani?

Jos aiot käydä esimerkiksi urheilurippikoulun tai jonkin kristillisen järjestön järjestämän riparin, tulee sinun suorittaa aloitusjakso kotiseurakunnassasi. Tämän vuoksi sinun tulee ilmoittautua kahteen eri paikkaan eli suoraan oman riparisi järjestäjälle ja myös Munkkiniemen seurakunnan rippikoulupappi Riikka Kuusisalolle (puh. 050569 9302, riikka.kuusisalo@evl.fi). Ilmoittautumisen jälkeen saat alkuvuodesta 2023 kutsun rippikoulusunnuntaihin, jossa jaetaan rippikoulupassit sekä omiin ryhmiimme tuleville että muualla rippikoulun käyville nuorille. Kotiseurakunnan aloitusjakson lisäksi omaan rippikouluusi saattaa kuulua itsenäisiä tehtäviä ym. muuta ohjelmaa. Näistä saat tiedon oman rippikoulusi järjestäjältä.

Munkkiniemen seurakunnan riparit 2023:


Päivärippikoulu, Munkkivuoren seurakuntatalo

• Ryhmä kokoontuu päivisin yhdessä ja yöt vietetään kotona.

• 5.–11.6.2023: Maksuton

• Konfirmaatio: Munkkivuoren kirkko la 17.6.2023 klo 11


Lohirannan leiririppikoulu, Lohja

• 12.– 19.6.2023: Hinta: 140 e

• Konfirmaatio: Munkkivuoren kirkko su 3.9.2023 klo 11


Porkkalan leiririppikoulu, Kirkkonummi

• 19.–26.6.2023. Hinta: 140 e

• Konfirmaatio: Munkkivuoren kirkko su 10.9.2023 klo 11


Koivupuiston leiririppikoulu, Ylöjärvi

• 10.–17.7.2023: Hinta: 140 e.

• Konfirmaatio: Munkkivuoren kirkko la 9.9.2023 klo 11


Metsäkartanon leiririppikoulu, Rautavaara

• 24.– 31.7.2023: Hinta 140 e.

• Konfirmaatio: Munkkivuoren kirkko la 2.9.2023 klo 11


Munkkiniemen seurakunta pidättää oikeuden rippikoulujen muutoksiin.


Lisätietoja:

Riikka Kuusisalo

Rippikoulupappi, seurakuntapastori

050 569 9302/ 09 2340 5132

riikka.kuusisalo@evl.fi