03.12. Onneksi olkoon: Meri, Vellamo | Palaute
Koko Helsinki

Se löytyi -missiotapahtuma valaisee Vuosaaren syksyä, tervetuloa mukaan!

05.09.2022, 16:12 /  päivitetty 17.10.2022, 18:17
Se löytyi -missio on kristittyjen yhteinen, kirkkohistoriallisestikin merkittävä hanke evankeliumin välittämiseksi suomalaisille. Myös Vuosaaren seurakunta on mukana, tule sinäkin!
Kahvikuppi jota keltaiseen paitaan pukeutunut henkilö pitää kädessään. Se löytyi -missiotapahtuman oranssi tunnus kuvan reunassa.

Se löytyi -missio tavoittaa suomalaiset syksyllä 2022.

Se löytyi -missio on kristittyjen yhteinen, kirkkohistoriallisestikin merkittävä hanke evankeliumin välittämiseksi suomalaisille. Sadat seurakunnat ja järjestöt valmistautuvat yhdessä kolmekymmentä päivää kestävään mediakampanjaan, jonka aikana järjestetään myös satoja tapahtumia ja tempauksia. Missio luo erinomaiset edellytykset henkilökohtaisiin kohtaamisiin sekä kiinnittää huomion yksinäisyydestä kärsivien lähimmäisten auttamiseen.

Vuosaaren seurakunta on mukana Se löytyi -missiossa järjestämällä tapahtumia ja avaamalla Missio-kahvilan kauppakeskus Columbukseen. Mission jälkeen käynnistyy pienryhmiä, mm. Krito-ryhmä.

Tervetuloa mukaan!

Kahvikuppi jota keltaiseen paitaan pukeutunut henkilö pitää kädessään. Se löytyi -missiotapahtuman oranssi tunnus kuvan reunassa.

Missiokahvila Katukappelissa

Syyskuussa Katukappeliin avautuu Missiokahvila. Kahvila on osa valtakunnallista Se löytyi –missiotapahtumaa. Tule piipahtamaan kahville tai teelle, kohtamaan ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä - tai vain hengähtämään hetkeksi.

Missiokahvila Katukappelissa, aukioloajat alla olevassa tapahtumalistauksessa.

Jos listaus on tyhjä, on kahvilan toiminta jo päättynyt.

Kahvilan valmistelua yhdessä, tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko tulla vapaaehtoiseksi kahvilaan? Tervetuloa! Tule paikalle ennen kahvilaa jo klo 17, niin pääset mukaan. Tervetuloa mukaan kaikki vapaaehtoistehtäviin haluavat!

Keltaista taustaa vasten mietteliäs nuori mies pipo päässä, lapsille kaksi piirroshahmoa tähyilemässä taivaalle.

Se löytyi -mission ilta, ohjelmaa lapsille ja aikuisille

Missioillan aloittaa lapsiperheille suunnattu ohjelma. Tule nauttimaan Jippii-kuoron iloisesta musiikista ja menosta, sekä Riku-pellen hauskoista tempuista.

Vohveleita ja makkaraa!

Ennen Missioiltaa kirkon pihalla paistetaan vohveleita ja makkaraa. Tule herkuttelemaan edulliseen hintaan, 2e vohveli tai makkara. Herkkuja paistellaan myös illan mittaan, mutta parhaiten ehtii herkuttelemaan jo ennen illan alkua.

‍Herkkujen paisto alkaa klo 17 Vuosaaren kirkon pihalla.

Ohjelmaa myös aikuisille

Illassa on myös aikuisille suunnattua ohjelmaa, mukana Roberto Brandao ja Mikko Matikainen. Mukana myös Vuosaaren seurakunnan papit Antti Pesonen ja Hanna Paananen.

Vuosaaren kirkossa perjantaina 23.9.2022 klo 18.

Sanaa, todistusta, ylistystä.

Se löytyi Mission ilta Vuosaaren kirkossa

Se löytyi –mediamissioilta, mukana Ari Talja, musiikissa Elina ja Heikki Uusikylä.

Tule mukaan iltaan, tule kohdatuksi ja kohtaamaan, kuulemaan sanaa ja todistusta, ylistämään, nauttimaan hengellisestä musiikista ja rukoilemaan.

Illassa yksi nimi ylitse muiden: Jeesus – kuningasten Kuningas!

Se löytyi mission ilta Vuosaaren kirkossa perjantaina 7.10.2022 klo 18.

Perheiden puuhalauantai

Tule pomppimaan pomppulinnassa, liukumaana viisi metriä korkeasta jättiliukumäestä, kokeilemaan sumopainia sumopainipuvussa, liikkumaan liikuntaradalla, askartelemaan askartelupisteellä ja puhaltamaan jättisaippuakuplia. Tapahtuma alkaa musiikillisella avauksella. Perheille on tarjolla lounas klo 12–13.

Aikuisille psykologi ja konsultti Keijo Tahkokallion kasvatusaiheinen luento, luennon aikana lastenhoito järjestetty. Vanhemmuuden tukeminen on Tahkokalliolle läheinen teema. Hän pitää luentoja kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvistä aiheista vanhemmille sekä kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle.

Perheiden puuhalauantai Vuosaaren kirkolla lauantaina 8.10.2022 klo 11–14.

Kädet jotka sytyttävät valoketjussa olevia hehkulamppuja, lisäksi Majakka iltojen logo ja teksti: Majakan valo syttyy taas.

Majakka illat

Kun tuulee ja tuivertaa, on pimeää ja ympärillä myrskyää, kaipaa paikkaa jossa voi hengähtää. Ja silloinkin kun on seesteistä, voi kiinnittää katseensa majakan valoon, joka ohjaa oikeaan suuntaan. Majakka ilta on juuri sinulle tarkoitettu, se on leppoisia kohtaamisia, rukous- ja hyvinvointipalvelua, kahvia ja musiikkia. Tule kohdatuksi ja kohtaamaan!

Majakka ilta Katukappelissa on leppoisia kohtaamisia, kuppi kuumaa, hyvinvointi- ja rukouspalvelua.

Tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Majakka ilta kauppakeskus Columbuksen Katukappelissa klo 17.30–19 perjantaina 30.9. ja 14.10.

Kirjaa katsova nainen. Kirjan kannessa lukeea lupa tuntea ja lupa kohdata. Lisäksi Kriton logo.

Krito, Kristus keskeinen toipumisryhmä

Krito, Kristus keskeinen toipumisryhmä, käynnistyy syksyllä keskiviikkoiltaisin lokakuun lopussa.

Krito on sielunhoidollinen vertaisryhmä, johon valmistaudutaan valmiin materiaalin ja kirjoittamisen avulla. Ryhmässä jokainen saa kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ja rukoilla yhdessä. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen sekä kunnioittava myötätuntoinen kuuntelu ovat ryhmätyöskentelyn keskiössä. Ryhmän prosessiin ja koko sen matkaan sitoudutaan ensimmäisen kerran jälkeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset ryhmänohjaajat pastori Antti Pesosen ohjauksessa. Lisätiedot 050 406 0039, antti-pekka.pesonen@evl.fi.

Ryhmään haku ja tiedustelut Antti Pesoselle, joka haastattelee kaikki kiinnostuneet ennakkotapaamisessa ryhmässä tai yksitellen. Ryhmään otetaan rajallinen määrä osallistuja. Ryhmään valituille ilmoitetaan myöhemmin ryhmään pääsystä ja sen tarkemmista yksityiskohdista. Ennakkotapaamiset järjestetään osittain etäyhteydellä Teamsin välityksellä.

Ryhmä on maksuton, mutta sen materiaalit maksavat noin 25–30 euroa.

Kritosta kiinnostuneille ennakkotapaaminen Teamsissa keskiviikkona 5.10. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: antti-pekka.pesonen@evl.fi

Kriton startti-ilta Vuosaaren kirkolla keskiviikkona 12.10. klo 18. Vieraana Sielunhoitoterapeutti Teuvo Timisjärvi ja mukana Krito tiimiä.

Krito alkaa lokakuun lopussa / marraskuun alussa keskiviikkoiltaisin (alkaen 26.10.) tai heti kun ryhmä täyttyy.

Krito-ryhmiä myös Malmilla

Itsetunto-ryhmä Tapulin seurakuntakodilla (Maatullinkuja 4, 00750 Helsinki). Tiistaisin klo 18–20 ajalla 25.10.–29.11.
Askeleita riippuvuudesta toipumiseen Malmin kirkolla (Kunnantie 1, 00700 Helsinki). Maanantaisin klo klo 18–20 ajalla 24.10. –28.11.
Haastattelut, lisätiedot ja ilmoittautuminen ryhmiin torstaina 13.10. klo 17–18.30 numerossa 050 447 1322 / Leila Koskelin.
Ihmisiä kokoontuneena yhteisen pöydän ääreen, leppoisa tunnelma. Kuvan päällä punainen kysymysmerkki, joka on Alfa kurssin tunnus.

Alfa kurssi

Alfa-kurssi on kristinuskon perusteita esittelevä kurssi. Se on suunnattu erityisesti kaikille ei-kristityille, mutta sopii myös niille uskoontulleille, jotka haluavat tarkistaa käsityksiään kristinuskosta. Alfa on sarja tapaamisia, joihin jokainen osallistuva on kutsuttu tutkimaan uskoa, elämää ja sen merkitystä.

Alfakurssi alkaa Vuosaaren vapaakirkolla lokakuussa, 27.10.

Lisätiedot Jaakko Simula 045 145 0271.