06.10. Onneksi olkoon: Pinja, Minttu | Palaute
Koko Helsinki

Toimintaa lapsiperheille syksyllä 2024 Mikaelin seurakunnassa

Mikaelin seurakunta

23.08.2024, 17:35 /  päivitetty 30.08.2024, 09:06
lammas

Tervetuloa puuhailemaan ja viettämään aikaa muiden perheiden kanssa Mikaelin seurakuntaan! Tarjolla on mm. perhekerhoja, messuja, vauvakerhoja, päiväkerho, pyhäkoulua - kaikkea tätä ja paljon muuta.

Tapahtumia ja perhemessuja

  • su 1.9. klo 12 Perhemessu - Tuutulaulukirkko, Mikaelinkirkko
  • su 17.11. klo 10 Perhemessu ja puuhapäivä, Vartiokylän kirkko

Perhekerhoja

  • Perhekerho maanantaisin klo 9.30-11.30 Mikaelinkirkon yläkerrassa
  • Iltaperhekerho maanantaisin klo 17-18.30 Vartiokylän kirkolla, ennen kerhoa mahdollisuus ruokailla seurakuntasalissa 1e/hlö
  • Vauvaperhekerho torstaisin klo 9.30-13.00 Vartiokylän kirkolla
  • Perhekerho perjantaisin klo 9.30-11.30 Vartiokylän kirkolla

Ruokailuja

  • Iltaruoka maanantaisin klo 16.30-18 Vartiokylän kirkolla, mahdollisuus jäädä leikkimään iltaperhekerhoon
  • Iltaruoka tiistaisin klo 17.15-18 Mikaelinkirkolla, mahdollisuus osallistua eri-ikäisten raamatturyhmiin

Vauvan kanssa ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu äideille ja heidän alle 8 kk-ikäisille esikoisvauvoilleen. Ryhmässä leikitään ja lauletaan äidin ja lapsen vuorovaikutusta vahvistaen, kahvitellaan ja keskustellaan eri teemoista muiden samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa. Kokoontumiset Mikaelinkirkolla tiistaisin 1.10.-19.11. klo 13.30-15.30 (ei kokoontumista 15.10 ja 29.10.). Mukana kulkevat myös hiljentyminen ja rukous. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Odottavien brunssi

Yhteinen brunssi kaikille tuleville vanhemmille Vartiokylän kirkolla 5.10. klo 10. Olette tervetulleita missä tahansa odotuksen vaiheessa. Ohjelmassa mm. imetyskoru-askartelua, tietoa perhetoiminnasta, alan asiantuntijoita, mahdollisuus kysyä kasteesta ja sen järjestämisestä, isien olohuone - puhetta vanhemmuudesta, masumuskari ja masun siunaus. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Pyhäkoulu ja kirjepyhis

Pyhäkoulut eri ikäisille Mikaelinkirkolla tiistai-iltaisin. Iltaruokailun (17.15-18) jälkeen tunnin ajan pienimmille 3-6 v. pyhäkouluhetki ja leikkiä, koululaisille raamatunkertomus ja toimintaa, nuorille +12v. oma raamis ja pelejä sekä lasten vanhemmille oma raamis. Lue lisää tästä linkistä.

Kirjepyhäkoulu on lapsen oma kristillinen materiaalipaketti, joka toimitetaan kotiin postitse lapsen omalla nimellä muutaman kerran vuodessa. Materiaaleissa käsitellään lapsentasoisesti Raamatun kertomuksia ja kirkkovuoden juhlia. Mukana on myös pieniä puuhatehtäviä. Kirjepyhis on tarkoitettu perheen yhteiseksi hetkeksi. Olemme kuulleet, että siitä on ollut paljon iloa, kun omat ideat ovat jo loppuneet. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Päiväkerho 3-6-vuotiaille

Päiväkerho on 3-6- vuotiaan lapsen (2019-2021 syntyneet) oma aamupäiväkerho. Otamme mukaan 2-vuotiaita, jos he täyttävät syksyn aikana 3 vuotta. Kerhossa lapsi pääsee leikkimään, askartelemaan, liikkumaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä ohjaajien kanssa. Kerhossa tutustutaan myös Taivaan Isään ja ihmetellään yhdessä elämää Taivaan Isän lapsina. Kerhoa pidetään arkiaamupäivisin (ma, ti, to) klo 9-12 Mikaelinkirkolla. Perheet voivat toivoa, minä päivinä lapsi osallistuu toimintaan. Päivävalinnat ovat pysyviä kerhokauden ajan. Kerho on maksuton. Kerhokausi alkaa elokuussa viikolla 34. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. ↗

Lapsikuoro Kristallit

Kuoroon ovat tervetulleita uudet ja vanhat laulajat; lapsikuoro Kristallit on tarkoitettu alakouluikäisille tytöille ja pojille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen, tule vain paikalle! Kuoro esiintyy muutaman kerran vuodessa seurakunnan tilaisuuksissa ja harjoittelee Vartiokylän kirkolla keskiviikkoisin klo 15-16, kuoroa johtaa kanttori Maria Aaltonen.

If Finnish isn´t your strongest language, don´t hesitate to join us! Children and families with a multicultural background are warmly welcome to join our activities. We have family cafes in two different locations and many other activities as well. With us you get a chance to meet other families and strengthen your language skills. Our staff consists of professional educators, who are able to support your childs development.