25.03. Onneksi olkoon: Aija | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Vapaaehtoiseksi Palvelevaan puhelimeen?

06.11.2018, 10:58 /  päivitetty 04.12.2018, 13:56
Palvelevan puhelimen -chatin ja -netin päivystäjät ovat vapaaehtoisia aikuisia, jotka haluavat kuunnella ja auttaa toisia ihmisiä.

Pääkaupunkiseudun palveleva puhelin hakee uusia vapaaehtoisia auttavaan puhelimeen, chattiin ja nettiin. Haemme aikuisia, joilla on kyky kuunnella ja auttaa toisia ihmisiä. Koulutus- ja ammattitaustat ovat erilaisia. Yhteistä päivystäjille on avoin suhtautuminen kaikenlaisiin keskustelunaiheisiin.

Uusien päivystäjien valmennus alkaa tammikuussa 2019 Helsingissä. Valmennuksen jälkeen sitoudutaan puhelin-, chat- tai nettipäivystykseen. Päivystäjän polkuun kuuluu työnohjaus ja jatkokoulutus. Kouluttajat ja työnohjaajat ovat sielunhoidon, terapian ja työnohjauksen ammattilaisia. Vapaaehtoiset eivät saa työstään palkkaa, mutta kulut korvataan.

Päivystystehtävästä kiinnostuneet kutsutaan verkkohakemuksen perusteella yksilö- ja ryhmähaastatteluun, jonka pohjalta valitaan valmennukseen osallistujat. Päivystäjältä edellytetään kykyä erilaisten yhteydenottajien kunnioittamiseen, vaitiolovelvollisuuden noudattamiseen, tällä hetkellä tasapainoista elämäntilannetta sekä mahdollisuutta päivystää iltayön aikaan.

Haastattelut pidetään joulukuussa. Valmennus alkaa 21.1.19 ja sisältää tammi-toukokuussa 5 maanantai-iltaa ja 3 lauantaipäivää. Lisäksi on väliaikatehtäviä ja harjoittelua.

Täytä hakulomake 9.12.2018 mennessä tästä.

Voit tutustua Pääkaupunkiseudun palvelevan puhelimen toimintaan täällä ja valtakunnalliseen palveluun osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi.

Videolla päivystäjän kokemus koulutuksesta ja vapaaehtoistyöstä.