02.10. Onneksi olkoon: Valio | Palaute
Koko Helsinki

Helsingin seurakuntien vuoden 2023 rippikouluihin ilmoittaudutaan lokakuussa

Seurakunnat

23.09.2022, 15:45 /  päivitetty 27.09.2022, 18:05
Hei sinä, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta! Lokakuussa on aika ilmoittautua riparille.
Joukko tyttöjä istuu nurmikolla piirissä ja puhaltaa voikukkia

Tervetuloa rippikouluun!

Ensi vuoden riparille ovat tervetulleita kaikki vuonna 2008 syntyneet ja sitä vanhemmat nuoret. Myös siinä tapauksessa että olet syntynyt 2009, mutta nyt peruskoulun kahdeksannella luokalla, voit ilmoittautua ensi kesän riparille.

Riparilla pohditaan elämää ja uskoa. Siellä on mahdollista etsiä ja löytää, kysyä ja hiljentyä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Riparilla opetellaan itsensä ja toisten kanssa elämistä: jokaisen ihmisen kunnioittamista sellaisena kuin hän on, keskittymistä, yhteishengen luomista, vastuunkantoa ja yhteisistä periaatteista kiinnipitämistä – hauskanpitoa unohtamatta. Ripari on matka, jonka aikana osallistutaan monipuolisesti seurakunnan toimintaan.

Monet saavat uusia kavereita ja tutustuvat vanhoihin kavereihin uudella tavalla. Riparilla saa uutta tietoa kristinuskosta, ja ennestään opittu tieto syvenee.

Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla kaverit, isoset, leikit, laulut, keskustelut, hiljentymiset, luontohetket - kaikenlainen yhdessä vietetty aika.

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Miten mukaan?

Rippikoulujen ilmoittautumisaika on lokakuussa. Ilmoittautuminen alkaa eri seurakunnissa porrastetusti 1.10.-3.10. ja päättyy 31.10.2022 klo 23.59.

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit löydät seurakuntien sivuilta.

Töölön seurakunnan riparitiedot

Huom. Paikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Riparipaikan saamisessa ei siis ole merkitystä sillä, missä vaiheessa lokakuuta on ilmoittautunut. Tieto omasta riparipaikasta tulee sähköpostitse sekä huoltajalle että riparilaiselle marraskuun loppuun mennessä.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta, ja se tehdään yhdessä huoltajan kanssa, sillä se vaatii kirjautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rippikouluun ilmoittaudutaan järjestävän seurakunnan ilmoittautumislinkin kautta, riippumatta siitä, onko seurakunnan jäsen vai ei.

Kaikkiaan Helsingin seurakunnissa on suunnitteilla ensi vuodelle noin 120 leiririppikoulua ja lähes 20 kaupunkirippikoulua.


Rippikoulun voi käydä myös aikuisiällä. Voit tiedustella asiasta alueesi seurakunnasta.‍

Kuva: Marianna Siitonen