01.04. Onneksi olkoon: Raita, Pulmu, Peppi | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Vuosaaren seurakunnan jumalanpalvelukset TV7-kanavalla

Vuosaaren seurakunta

17.03.2020, 14:13 /  päivitetty 29.03.2020, 12:19
Jotta mahdollisimman moni voisi päästä osallistumaan jumalanpalveluksiin Vuosaaren seurakunta siirtää poikkeusajaksi jumalanpalveluksensa TV7-kanavalle sunnuntaiksi klo 10.

Ihmisten huoli koronaviruksen leviämisestä kasvaa päivä päivältä. Kirkon tehtävä tässä tilanteessa on olla ihmisten rinnalla ja välittää uskon ja toivon sanomaa. Vaikeinakin aikoina, ja ennen kaikkea silloin, kirkko jatkaa rukousta kansan ja koko maailman puolesta. Käytännön toimintaa sopeutetaan tilanteen vaatimalla tavalla.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat kirkon hengellisen elämän sydän. Tässä tartuntatautitilanteessa ja valtioneuvoston 16.3. päättämien uusien rajoitusten pohjalta on selvää, että säännöksiä on nyt sovellettava ajatellen erityisesti kansalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

Piispat ovat yhdessä päättäneet, että jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään toistaiseksi. Jumalanpalvelukset kuitenkin pidetään sanajumalanpalveluksina jokaisessa seurakunnassa siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Seurakunnat lähettävät jumalanpalvelukset mahdollisuuksiensa mukaan internetissä suoratoistona. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista.

Vuosaaren seurakunta siirtää poikkeusajaksi jumalanpalveluksensa TV7-kanavalle

Jotta mahdollisimman moni voisi päästä osallistumaan jumalanpalveluksiin Vuosaaren seurakunta siirtää poikkeusajaksi jumalanpalveluksensa esitettäväksi TV7-kanavalle sunnuntaisin klo 10.

Ensiesityksen jälkeen jumalanpalvelus on nähtävissä myös TV7 ohjelma-arkistosta.

Vuosaaren alueella TV7 näkyy ainakin kaapelitalouksissa, joita alueella on noin 90% talouksista. Samalla seurakuntamme tulee palvelleeksi koko maan jumalanpalveluksia kaipaavia.

Päivitämme tähän linkit jumalanpalveluksiin

Ensimmäinen televisioitava jumalanpalvelus on sunnuntaina 22.3. klo 10. Linkit ohjelma-arkiston tallenteisiin lisätään kun jumalanpalvelukset ovat arkistossa katsottavissa.

Jumalanpalvelus Vuosaaren kirkosta sunnuntaina 22.3.2020

Liturgia ja saarna Lauri Holma, musiikki Heli Kantola, laulu Kasimir Fernandez. Päivän aiheena on Marian ilmestyspäivä, Herran palvelijatar.

Pappi saarnastuolissa, lukee tekstiä, taustalla Vuosaaren kirkon alttari.

Jumalanpalvelus Vuosaaren kirkosta sunnuntaina 29.3.2020

Jumalanpalveluksen liturgia ja saarna Marketta Antola, musiikki Heli Kantola ja Nea Meriranta. Päivän aiheena on kärsimyksen sunnuntai.

Vuosaaren kirkossa pianon äärellä soittaja ja laulaja, taustalla näkyvät urut ja alttariseinä.